lunes, 24 de noviembre de 2014

FLICKR i JAMENDO

A la classe de Gtic, em estat parlant sobre les llicències de privacitat i els drets d'autor, com he explicat a la entrada anterior sobre els Creative Commons.

Existeixen pàgines especials per poder descarregar música i fotos que no estan protegits. Nosaltres hem estat treballant amb dos: FLICKR i JAMENDO.

Què són?


Flickr: És una pàgina web on pots descarregar fotos d'autors sense llicència Creative Commons, pots pujar fotos o directament només observar imatges que tenen llicència.

Jamendo: És un banc de música, està creada amb música lliure, on els autors poden pujar la seva música gratuïtament i els usuaris poden descarregar-la sense llicència Creative Commons.

Com s'utilitzen?


Flickr: No cal estar registrat per mirar fotos, però per penjar-les has de tenir un compte. Per observar imatges, només cal clicar a la pestanya "Explorar", o buscar al buscador internet, situat a dalt a la dreta. Per exemple: busquem la paraula "platja" apareixeran un seguit d'imatges protegides i no protegides amb la llicència. Per tal de que només et surtin imatges amb Creative Commons, cal clicar a la pestanya "Licencia" i "Solo Creative Commons", situat a la part de sota del Explorar on hem fet clic anteriorment.


1.



2.



Jamendo: No cal registrar-se. Primer de tot, buscar la música que t'interessa. Per fer-ho cal clicar el buscador i t'apareixerà una pestanya amb tots aquells aspectes i hauràs de fer clic aquell que més t'interessi, apareixen aspectes com: "Estilos", "Instrumentos" i "Humor". I t'apareixeran les principals músiques amb aquelles característiques. Hi ha l'opció d'escoltar-les i descarregar-les directament al teu ordinador.


1.
2.

3.






BANC DE SONS: És una pàgina web, en la qual es poden descarregar sons sense llicència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario