jueves, 20 de noviembre de 2014

Llenguatge audiovisual.

Google Books

La lectura del llibre: "Llenguatge audiovisual y vídeo educatiu" de Joan Farrés, m'ha fet adonar-me que l'educació a partir dels mitjans audiovisuals és una manera d'incloure a les aules la participació, la motivació dels alumnes, per tal de fomentar millor el desenvolupament de l'infant.



Segons Leonard i Marshall McLuhan creus que la nostra escola està inclosa a la segona ola: Les escoles malgasten cada dia més energia, per preparar als alumnes per un món que ja no existeix.

Per elaborar el pensament humà i la configuració del comportament, s'introdueix una dinàmica cerebral-transmissió d'estímuls i funcions de dos hemisferis. 
  • L'hemisferi dret: controla el costat esquerre del cos. Inclou el reconeixement de rostres, distinció i record de formes. Inclou funcions NO verbals. L'hemisferi emocional, intuïtiu, creatiu i sintètic.

  • L'hemisferi esquerre: controla el costat dret del cos. Funcions de la lectura, de l'escriptura, del càlcul, l'aritmètica, i per últim, de la classificació lògic. Desenvolupament lineal, lògic i racional del pensament. És l'hemisferi intel·lectual, analític, dominant i actiu.

Per expressar-se audiovisualment, l'autor creu que es dona prioritat al hemisferi esquerre. És comuniquen idees a través de les emocions. Com per exemple, Ripley va sortir al carrer amb un cartell que posava "ciego" i no aconsegueix diners. Una altre setmana va sortir al carrer amb un cartell que posava " es primavera y no puedo ver-la" i amb aquest va aconseguir més diners. Per mitjà de l'expressió, la sensibilitat, la intuïció i les emocions que pertanyen a l'hemisferi dret.

A través de la comunicació, els conceptes passen d'un hemisferi a un altre. La comunicació, el diàleg, la confrontació faciliten el traspàs de les emocions, de l'hemisferi dret, a la reflexió i la racionalitat, de l'hemisferi esquerre.

El vídeo didàctic fa una coherència entre la sensibilitat d'un alumne, l'especialitat del mitjà i de l'evolució del sistema. L'alumne desenvolupa unes possibilitats expressives dels mitjans audiovisuals i d'unificació de l'entorn cultural.




Un llibre que recomano a tothom!!!! Fins aviat lectors!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario