sábado, 18 de octubre de 2014

Els blogs, blogosfera i usos educatius dels blogs.

Què és un bloc?


Un bloc és un lloc web que s'actualitza periòdicament, on la informació va quedant organitzada per ordre cronològic invers, el més nou en primer lloc. L'autor del bloc recopila textos o articles d'un altre autor o d'ell mateix.
Orihuela, afirma que un bloc és un lloc web compost per entrades. Educastur blog exposa que un bloc serveix per exposar i intercanviar idees. És una eina de comunicació i publicació que organitza i emmagatzema tota aquesta informació.

Què és la blogosfera?


La blogosfera és un conjunt de comunitats ben diverses de persones que conversen, comparteixen coneixements. La blogosfera són nombroses comunitats que pertanyen al blocaires. 
La llengua, la situació geogràfica, afinitats temàtiques i personals són els aspectes més interessants dels blocaires.

Quins usos educatius promouen els blocs?

Els blocs dintre de l'àmbit en l'educació és molt útil. Es tracta d'una eina que incrementa les possibilitats de comunicació, entre alumnes i mestres, i alhora afavoreix l'activitat dels alumnes, per tal de la construcció correcte dels seus coneixements. 

Els blocs educatius tenen uns objectius que s'han d'aconseguir, per tal, d'un bon aprenentatge. Primer, la responsabilitat de l'alumne. La segona, interacció, deixar i fer comentaris entre altres blocs. Tercer, Fomenta el treball col·laboratiu, altres mitjans complementaris.


Els bocs serveixen per pensar, escriure, compartir i participar. Pensar, per tal de que els alumnes ho facin quan tinguin problemes de gestió i interacció entre altres blocs. Escriure, per adequar el discurs del bloc. Compartir i Participar, entre altres blocs.

Hi han diverses classes de blocs per introduir les TIC a l'educació. Alguns exemples com, bloc de centre, bloc d'aula que entren el de professor, el de professor-alumnes i el bloc de l'alumne, entre molts altres.








No hay comentarios:

Publicar un comentario