sábado, 18 de octubre de 2014

Elements estructurals d'un bloc

Un bloc ha de tenir una sèrie de característiques i un conjunt d'elements. Aquests elements, que crec que són importants i he adquirit durant el primer semestre a la facultat i a l'assignatura de GTIC són els següents:

  1. Estructura: El bloc s'organitza en la capçalera, amb el títol i el subtítol, el cos, compost d'entrades d'articles ordenats per ordre cronològic invers.
  2. Entrades: Estan classificades per categories, incloent les etiquetes. En les entrades s'introdueixen una sèrie d'articles i escrits, de l'autor del propi bloc.

  3. Pàgines estàtiques: Es tracta de pàgines de contingut, que funciones diferent a les entrades. Són pàgines organitzades a través d'un menú i són sempre accessibles.
  4. Etiquetes i categories: faciliten l'organització i la identificació dels continguts.
  5. Lateral: Normalment al dret, depenent del disseny. Incloent un calendari, una llista de categories, un cercador intern, una llista de blocs recomanats per l'autor, llista d'enllaços recomanables, etc.
  6. Comentaris: per crear una interacció entre autors de blocs. L'autor pot decidir qui comenta o no en el bloc, inclús pot decidir qui llegeix les seves entrades.
  7. Enllaç permanent: També anomenat permalink. Cada article o entrada té una pàgina independent amb una direcció especifica, per enllaçar-la i recuperar-la fàcilment.
  8. Sindicació, feed o RSS: És una nova forma d'accedir a la informació. Selecciona les fonts d'interès, aquestes fonts envien avisos d'actualització als usuaris.
  9. Blogroll o llista de blocs: És un menú en què apareix la llista d'enllaços que l'autor recomana i destaca per la relació de temàtica amb el seu bloc.
  10. Ping: és el sistema que s'utilitza per difondre articles. Envia un avis a directoris de blocs, on van apareixent els títols dels últims articles publicats en la blogosfera.
  11. Plugin o "widget": Permeten ampliar les possibilitats d'un bloc. Aquests widgets poden ser com, un calendari, un rellotge internacional, un contador de visites, un mapa, entre d'altres.







No hay comentarios:

Publicar un comentario