martes, 28 de octubre de 2014

Feedly

Què és?


Feedly és un agregador de noticies d'aplicacions per a diversos navegadors web i dispositus mobils, també està disponible com un servei basat en un núvol. Agrupa diverses noticies, que un usuari pot personalitzar i compartir amb altres persones.

Nosaltres, ens hem hagut de crear un Feedly. És una manera senzilla d'estar alerta a totes les noticies sobre l'educació o d'altres temes importants. Per ser educadora és molt interessant estar al dia de totes les noticies, tant d'educació com de cultura general.

Aquí us deixo un breu resum de com fer els primers passos a Feedly:


  1. El primer pas és registrar-se. Només et pots registrar a través de Google (tenint un compte Gmail) o per Facebook. (Segona Diapositiva).
  2. El segon pas, és agregar les notícies que més t'interessen al teu menú. Primer, hem de fer clic a "AFEGIR CONTINGUTS" i buscar el tema del qual volem la notícia. (Tercera Diapositiva).
  3. Quan l'hem afegit, donant-li al símbol "+", s'obrirà una pestanya a la banda esquerre de la pantalla. Allà el podrem posar a la organització del menú que desitgem o fer-li una nova carpeta. (Quarta Diapositiva).
  4. Per últim, per editar el menú, només has de donar-li a l'apartat  "ORGANITZAR", automàticament s'obrirà el menú en forma d'edició, on podràs esborrar, editar, o anomenar les noticies i categories. El llapis és per editar i la creueta per eliminar.(Cinquena Diapositiva)




Aquí us deixo la presentació de Google:











Espero que us hagi agradat i us serveixi de molt!! Fins un altre lectors!!!

Els bookmarks.

Què són?

Els Bookmarks, també se'ls anomena Favorits, són enllaços a pàgines webs que hem emmagatzemat en el nostre navegador, per una futura visualització o simplement pel seu interès.

Passos que cal seguir per registrar-se:


Els Bookmars és poden transportar d'un dispositiu a un altre. Per fer-ho cal estar registrat a Google Chrome. 


  1. Obre Google Chrome.

  2. Fes clic al menú, en la barra dels navegador. (Tres ralles horitzontals de color taronja).

  3. Selecciona Iniciar sessió en Chrome.

  4. Inicia sessió en el teu compte de Google. Sinó tens compte, t'has de crear una, i pots obtenir informació des d'aquesta pàgina.

  5. En el quadre de dialeg apareix una opció que introdueix "Confirmar configuració de sincronització" i selecciona el contingut que vols sincronitzar.



miércoles, 22 de octubre de 2014

Descripció d'una companya.

Durant la classe de COED: Comunicació Oral, Escrita i Digital, hem pogut observar, per mitjà d'exemples, diverses maneres de fer una descripció.


Què és?


La descripció és un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament persones, animals, objectes, paisatges, èpoques, sentiments, entre d'altres. Es poden descriure tots els aspectes de la realitat, des dels més concrets als més abstractes.


Classificació


Podem distingir dues classes de descripció: 


  1. Descripció objectiva: aquella en que l'autor adopta una actitud imparcial davant de l'objecte descrit, i es limita a descriure amb la major objectivitat i precisió possibles, les característiques que millor el defineixen.
  2. Descripció subjectiva: aquella en la qual l'autor reflecteix el que li suggereix personalment l'objecte que descriu. Conté una carrega subjectiva i sol tenir una finalitat estètica.



Tècniques descriptives


  1. Sintagmes nominals, àmpliament adjectivats: "El bosc espès, fresc i fosc..."
  2. Verbs en present o imperfecte d'indicatiu: "La casa espera impacient l'arribada de la família"
  3. Paraules que descriuen impressions sensorials: "El vent del sud, calent i lent".
  4. Terminologia: "Les vàlvules estan constituïdes per unes membranes".
  5. Definicions: "El cor és un múscul buit, situat al centre de la cavitat toràcica, entre els pulmons".
  6. Enumeracions:  "Les cèl·lules s'organitzen en teixits, òrgans, aparells i sistemes per realitzar les seves funcions".
  7. Comparacions, metonímies, personificacions i al·literació.

Activitat realitzada

A partir d'aquests exemples, proporcionades en un dossier, i les seves respectives lectures, realitzades pel mestre, hem après a com fer-ho i recitar-ho. Per això ens ha demanat, que cadascuna de nosaltres de la classe escollíssim una companya i la descriguéssim amb una de les pautes apresses anteriorment. I buscar una imatge, de la companya, que escaigui correctament amb la descripció feta.

Jo he realitzat una descripció de la pauta explicada en el punt "x". A continuació, us deixo el text que vaig realitzar i juntament amb la imatge escollida i el breu peu de pàgina, amb el títol que he volgut donar-li.


"La companya, la qual vull descriure és la Sandra Ruiz Gutiérrez. Ella té 18 anys i viu a Terrassa des de que va néixer el 16 d’agost del 1996.
La Sandra és una noia de mitjana estatura i primeta. Té els cabells arrissats, llargs i de color castany i gairebé sempre els porta recollits amb una cua. La seva cara és prima i rodona, les seves galtes són suaus i rosades. Els seus ulls són marrons, grans i oberts. Ella porta ulleres, però mai les porta ja que sempre va amb llentilles. El seu nas és petit i fi. La seva boca és petita i riallera.
La Sandra és una persona simpàtica, amable, carinyosa, agradable, divertida...amb la resta de la gent. Ella és riallera, sempre acostuma a tenir un somriure d’orella a orella, el qual és un tret molt característic de la seva personalitat.  És treballadora i molt sincera. La Sandra també es una mica tímida quan no coneix a la persona, però quan agafa confiança amb algú és més xerraire que una cotorra i és molt tafanera, ja que li agrada molt escoltar, ajudar i donar consells als seus amics i familiars.
Té un estil molt propi alhora de vestir, acostuma a portar pantalons llargs arremangats de sota i una samarreta llisa i estreta, amb unes bambes normalment de marca Converse.
A la meva companya li agrada molt ballar, fer natació i fer tot tipus d’esport en general. Durant, la seva infància també ha fet idiomes, com l’anglès que se li dona d’allò més bé."


I la imatge que he escollit a estat la següent, que l'he he titulat: "Un somriure enriquidor"



-Sandra Ruiz-

















sábado, 18 de octubre de 2014

Elements estructurals d'un bloc

Un bloc ha de tenir una sèrie de característiques i un conjunt d'elements. Aquests elements, que crec que són importants i he adquirit durant el primer semestre a la facultat i a l'assignatura de GTIC són els següents:

  1. Estructura: El bloc s'organitza en la capçalera, amb el títol i el subtítol, el cos, compost d'entrades d'articles ordenats per ordre cronològic invers.
  2. Entrades: Estan classificades per categories, incloent les etiquetes. En les entrades s'introdueixen una sèrie d'articles i escrits, de l'autor del propi bloc.

  3. Pàgines estàtiques: Es tracta de pàgines de contingut, que funciones diferent a les entrades. Són pàgines organitzades a través d'un menú i són sempre accessibles.
  4. Etiquetes i categories: faciliten l'organització i la identificació dels continguts.
  5. Lateral: Normalment al dret, depenent del disseny. Incloent un calendari, una llista de categories, un cercador intern, una llista de blocs recomanats per l'autor, llista d'enllaços recomanables, etc.
  6. Comentaris: per crear una interacció entre autors de blocs. L'autor pot decidir qui comenta o no en el bloc, inclús pot decidir qui llegeix les seves entrades.
  7. Enllaç permanent: També anomenat permalink. Cada article o entrada té una pàgina independent amb una direcció especifica, per enllaçar-la i recuperar-la fàcilment.
  8. Sindicació, feed o RSS: És una nova forma d'accedir a la informació. Selecciona les fonts d'interès, aquestes fonts envien avisos d'actualització als usuaris.
  9. Blogroll o llista de blocs: És un menú en què apareix la llista d'enllaços que l'autor recomana i destaca per la relació de temàtica amb el seu bloc.
  10. Ping: és el sistema que s'utilitza per difondre articles. Envia un avis a directoris de blocs, on van apareixent els títols dels últims articles publicats en la blogosfera.
  11. Plugin o "widget": Permeten ampliar les possibilitats d'un bloc. Aquests widgets poden ser com, un calendari, un rellotge internacional, un contador de visites, un mapa, entre d'altres.







Els blogs, blogosfera i usos educatius dels blogs.

Què és un bloc?


Un bloc és un lloc web que s'actualitza periòdicament, on la informació va quedant organitzada per ordre cronològic invers, el més nou en primer lloc. L'autor del bloc recopila textos o articles d'un altre autor o d'ell mateix.
Orihuela, afirma que un bloc és un lloc web compost per entrades. Educastur blog exposa que un bloc serveix per exposar i intercanviar idees. És una eina de comunicació i publicació que organitza i emmagatzema tota aquesta informació.

Què és la blogosfera?


La blogosfera és un conjunt de comunitats ben diverses de persones que conversen, comparteixen coneixements. La blogosfera són nombroses comunitats que pertanyen al blocaires. 
La llengua, la situació geogràfica, afinitats temàtiques i personals són els aspectes més interessants dels blocaires.

Quins usos educatius promouen els blocs?

Els blocs dintre de l'àmbit en l'educació és molt útil. Es tracta d'una eina que incrementa les possibilitats de comunicació, entre alumnes i mestres, i alhora afavoreix l'activitat dels alumnes, per tal de la construcció correcte dels seus coneixements. 

Els blocs educatius tenen uns objectius que s'han d'aconseguir, per tal, d'un bon aprenentatge. Primer, la responsabilitat de l'alumne. La segona, interacció, deixar i fer comentaris entre altres blocs. Tercer, Fomenta el treball col·laboratiu, altres mitjans complementaris.


Els bocs serveixen per pensar, escriure, compartir i participar. Pensar, per tal de que els alumnes ho facin quan tinguin problemes de gestió i interacció entre altres blocs. Escriure, per adequar el discurs del bloc. Compartir i Participar, entre altres blocs.

Hi han diverses classes de blocs per introduir les TIC a l'educació. Alguns exemples com, bloc de centre, bloc d'aula que entren el de professor, el de professor-alumnes i el bloc de l'alumne, entre molts altres.








lunes, 13 de octubre de 2014

L'endevinalla.

Durant l'última classe de GTIC, hem estat utilitzant i practicant amb l' editor de vídeos de Youtube.


Que és?

L'editor de vídeos del programa YouTube, és una eina on-line, i molt senzilla d'utilitzar. Té una única funció, que és la de crear vídeos i poder editar-los des de qualsevol dispositiu, siguis on siguis.

Per començar a utilitzar-ho, només has d'estar registrat amb un compte Gmail, obrir el teu canal de YouTube i descarregar les imatges i els vídeos procedents de Fotos de Gmail. En aquest editor és poden posar transicions, text i música. La música, ha de ser les que YouTube té establertes, ja que per motius de drets d'autor no està permès utilitzar cançons.

Per tal, de saber utilitzar-ho en un futur, ja que és molt important saber editar vídeos per ser una bona mestra, ens hem reunit entre dos o tres persones per realitzar una activitat. L'activitat ha estat crear una endevinalla en format vídeo, per mitjà d'aquest programa. Aquests han sigut els passos que nosaltres hem seguit:



Per començar a crear el vídeo, hem clicat a "CREATOR STUDIO", situat a la part dreta quan fas clic al teu perfil.



Seguidament, hem anat a l'apartat de "CREAR" i a "EDITOR DE VÍDEO"




Per últim, hem posat títol al vídeo i hem descarregat les imatges necessàries que prèviament les havíem penjat al Fotos del Gmail. 


Fotografia 1

Quan teniem totes les imatges, organitzades tal i com nosaltres desitjàvem, l'hem publicat al nostre canal de YouTube.





I aquest ha sigut el nostre projecte final:



Aquest treball ha estat realitzat per Sandra Ruiz i Natàlia Muñoz.

https://www.youtube.com/watch?v=3zitdo_9wXw

jueves, 9 de octubre de 2014

Les etiquetes d'un Bloc.

Que són?

Les etiquetes són unes paraules, que serveixen per ordenar els continguts del teu bloc, creant així categories de contingut. Les etiquetes són molt útils si tracten molts temes diferents, ja que els lectors poden consultar els posts d'un tema determinat, per exemple d'esports, de teatre, de ball o d'altres temes que escrigui l'autor del bloc.


Com s'etiqueta?

Els passos per etiquetar són molts senzills. Seguidament els explicaré, per tal de que aquells lectors que vulguin saber com és fa, els hi sigui útil.


  1. Crear una Entrada.
  2. A la part dreta, hi ha una pestanya anomenada "ETIQUETES". 
  3. En aquest requadre, heu d'escriure l'etiqueta sobre el tema corresponent. Separades per comes. Quan publiquis l'entrada, les etiquetes automàticament es publicaran.
Perquè aquestes etiquetes es puguin veure a la teva pàgina principal del bloc. S'han de seguir els passos anteriors, més el passos que explicaré a continuació.

  1. Primer cal, entrar a la pàgina d'edició del bloc.
  2. A la part esquerre,  fas clic a un apartat anomenat " DISSENY".
  3. Aquí apareixerà, el disseny de la teva pàgina del bloc. Per afegir les etiquetes haurem de clicar a un quadrat que posa " AFEGIR UN GADGET" 
  4. S'obrirà una altre pestanya, on s'haurà de configurar la visió de les etiquetes, tal i com, el creador desitgi.
  5. Per últim, guardarem. I automàticament, les etiquetes es veuran a la pàgina principal del teu bloc.


Espero que us serveixi d'ajuda!!!!


martes, 7 de octubre de 2014

Música: La meva primera partitura.

Avui a la tarda, a la classe de llenguatge musical hem estat treballant a través del programa "Noteflight" . 

Que és i perquè serveix?



"Noteflight" és un programa que permet crear, modificar i guardar partitures de manera oberta, així altres persones poden observar els teus projectes i tu pots observar els dels altres. Aquest programa també incorpora l'opció de publicar-ho o compartir-ho, en qualsevol altre espai d'Internet, per mitjà, d'un enllaç o pel codi d'inserció.



Durant la classe, hem estat creant un total de tres partitures. Aquí us comparteixo dos exemples.






"Mireu els meus ànecs"


 




"La sardana de l'Avellana"







COM CREAR-LES?



Per fer la creació de partitures és molt sencill. Primer de tot, has de registrar-te com a usuari. 
En aquests vídeos que us presento a continuació, són uns tutorials on explica tot el procés de com crear partitures en aquest programa. En el segon vídeo, anomenat "TUTORIAL 3", apareix explicat el procediment de com compartir les partitures, per mitja de l'enllaç per enviar-ho per correu, o bé per el codi d'inserció, que serveix per penjar-ho directament en el bloc (com és en el aquest cas)








Fins aviat, lectors!

domingo, 5 de octubre de 2014

programari on-line i programari local

Dintre de l'assignatura de GTIC hem après a utilitzar ja, algun que altre programa i utilitzarem molts més durant l'assignatura aquesta i totes les de la carrera.


Què és?

Existeixen dos tipus de programes. 


  1. El programari local. Aquells programes que estan directament instal·lats al pc, tablet o qualsevol dispositiu tecnològic.
  2. El programari on-line. Aquells programes que només els podem utilitzar on-line. Aquells programes que estan connectades per mitjà de servidors i podem utilitzar-los des de qualsevol dispositiu.

En l'assignatura de GTIC, en molts pocs casos utilitzarem programari local. Ja que és més còmode i pràctic fer-los servir.



jueves, 2 de octubre de 2014

Google Drive

Què és i perquè serveix?


Google Drive és una eina que ens ofereix Google,, de manera gratuita, per a desar, editar, comentar i publicar documents on-line de manera privada o en grup. Amb Google Drive es poden crear documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlculs i dibuixos.
Aquests documents es poden emmagatzemar, administrar i accedir des de qualsevol dispositiu. 

Per començar a utilitzar Google Drive, hem de tenir un compte de Gmail (www.gmail.com). Gmail, és una eina de correu que també et permet entrar a moltes altres applicacions, com per exemple, blogger, google drive, tenir un compte de youtube, entre d'altres.



Per començar a endinsar-nos en aquesta eina, hem realitzat unes activitats amb els programes que Google ens proporciona.

Aqui us presento el treball:



DOCUMENT DOCS:








PRESENTACIÓ:






FORMULARIS:

Les webquests

Edu3.cat


Què són?


Una webquest és una proposta didàctica de recerca guiada, que s'utilitzen recursos d'Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i una responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement per mitjà de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació del procés i dels resultats. 
La webquest és una estratègia didàctica en la qual l' alumne és el que realment construeix el coneixement que més tard aprendrà. Les webquests són activitats estructuradas i guiadas per el mestre, que proporciona als alumnes una activitat definida, així com els recursos i les consignes que les permet realitzar.