martes, 16 de diciembre de 2014

Mapes Conceptuals

Els mapes conceptuals és una xarxa de conceptes. S'utilitza per explicar conceptes que estan relacionats i per ordenar-los entre si.

A partir d'una idea clau es comença a desenvolupar les altres idees secundaries, enllaçant-les amb els connectors (les fletxes).

Hi han moltes aplicacions i programes els quals pots crear un mapa conceptual. Nosaltres hem après a realitzar-los a partir d'un programa anomenat: "BUBBL".

Aquest programa és on-line i molt senzill d'utilitzar. En primer lloc, s'ha d'iniciar sessió, per fer-ho cal tenir una compte de Gmail o de Facebook o simplement una compte de "Bubbl". Aquest programa es pot utilitzar sense necessitat de registrar-se, però per guardar o publicar-ho cal estar registrat.

A continuació us mostraré l'exemple que vam realitzar a classe. El text, en el qual ens vam inspirar per realitzar l'activitat i també una imatge.


TEXT:

El Dinar de Nadal

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.

En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a New York. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.

La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.

El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.


MAPA CONCEPTUAL:





IMATGE:


Adrià Triquell






Aquí deixo un breu tutorial que he trobat a una PÀGINA WEB sobre mapes conceptuals.








Fins aviat lectors!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario