jueves, 25 de diciembre de 2014

Com parlar bé en públic

Durant aquest primer semestre he après que la comunicació oral, no és un tret característic heretat o de genètica, sinó que és pot aprendre i ensenyar a parlar bé davant del públic. Nosaltres, des de l’assignatura de COED i l’assignatura de GTIC  i a altres assignatures, hem après a parlar bé en públic, a saber expressar-nos de la millor manera possible. Durant aquest temps, hem adquirit coneixements, tècniques i experiències dintre de l’àmbit comunicatiu, tant oral com escrit. Hi han altres tècniques per tal de saber comunicar oralment allò que vols transmetre.   

Com ser un bon orador.

Després de realitzar un treball de tot el que havia aprés de com ser un bon comunicador. He extret deu punts que crec que són els més importants per aconseguir saber parlar bé en públic.
  1. Control de nervis: són produit per la por. I es poden aconseguir controlar a través de la respiració, la calma i a mesura de pràcticar les exposicions i que l'orador estigui amb més seguretat.
  2. Un guió: Un cop has estudiat allò que vols transmetre al públic, és important realitzar un petit esquema (guió) incorporant les idees principals que vols dir.
  3. Dominar la llengua: No fer cap incorrecció lingüística alhora de parlar.
  4. Missatge amb claredat, concís i breu: Les idees bàsiques que vols transmetre d'una manera clares, concises i breus.
  5. La mirada: La mirada és un dels sentits molt utilitzats i són molt importants per aconseguir parlar bé en públic.
  6. La posició del cos: L'expressió corporal i facial són molt importants, per transmetre les principals ideals i que el públic no desconnecti de l'exposició.
  7. La veu: tenir consciència de la veu. És important la èmfasi que li donem a les idees que volem transmetre.
  8. Improvisar: Per realitzar una exposició d'una manera improvisada s'ha d'haver estudiat prèviament les idees principals.
  9. Naturalitat: És molt important explicar aquestes idees amb total naturalitat, com per exemple com si ho expliquessis a uns amics.
  10. Mitjans audiovisuals: usar-ne es pot fer però com a suport de l'exposició. Sinó l'orador perd credibilitat i el públic pot desconnectar.





Fins aviat lectors!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario